Voel je thuis, voel je fit!  Bel voor info: 0165 - 315773

Jeugdfitness

Tal van artsen, fysiotherapeuten en leraren lichamelijke opvoeding constateren dat de lichamelijke conditie van de jeugd zienderogen achteruit gaat en overgewicht (obesitas) de laatste jaren schrikbarend toeneemt. 
 
Deze achteruitgang is zo erg, dat gevreesd moet worden voor de komst van een verzwakte generatie. Het resultaat van te weinig lichamelijk beweging is: 
 
  • Ongezonde kinderen met een onderontwikkeld spierstelsel;
  • Kinderen die niet meer in staat zijn tot hardlopen, touwtrekken of welke inspanning dan ook;
  • Psychische consequenties als gevolg van overgewicht(gepest worden, onzeker worden, weinig zelfvertrouwen krijgen en zelfs depressief worden).
  • Kinderen hebben beweging nodig voor hun lichamelijke ontwikkeling, en hun motoriek. Nederlanders bewegen echter steeds minder. Veel kinderen worden overal met de auto naartoe gebracht. En in plaats van lekker buiten spelen, kijken kinderen steeds meer televisie en zijn computers erg populair. 
 
Sportivo Healthcenter heeft voor de jongeren van 13 tot 16 jaar tegen een speciaal tarief van € 23,80 per maand een fitnesstraining ontwikkeld. Er kan namelijk één keer per week getraind worden tot 18.00 uur en in de weekenden. 
 
Er wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie en lenigheid. Op een verantwoorde manier worden de oefeningen aangeleerd en is er controle op de uitvoering ervan. Vooral voor opgroeiende kinderen is krachttraining zeer belangrijk. Verkeerde houding en beweging, worden op deze manier gecompenseerd. 
 
De training bestaat uit een warming-up, fitnessoefeningen op de apparatuur, fitnessoefeningen met losse gewichten en cardio- fitness op technogym cardio apparatuur (fietsen, roeiers, loopbanden, crosstrainers en waves).